Lekker kiprecept

Benodigdheden (4 pers)

  • 1 kip ( Tante Door kip) ca.1200 gram
  • 200 gr blokjes gerookt spek
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 fles witte wijn
  • 400 gr champignons
  • 1 sjalotje
  • 3 kruidnagels
  • 1 tl thijm
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 ui
  • 60 gr boter
  • 50 gr bloem
  • zout
  • zwarte peper

Bereiding
Snijd de kip in delen. Doe wat olie in een koekenpan en braad de kip goed aan. Haal de kip uit de pan als deze rondom goed bruin is. Bak het spek, de ui, de sjalot en de laurier aan in de koekenpan. Haal alles uit de pan. Snijd de champignons in stukken en bak deze aan in de pan. Haal ook de champignons uit de pan. Doe de boter in de pan, voeg de bloem toe en maak een blonde roux van de bloem en boter. Zorg ervoor dat de bloem op een rustige wijze goed gaart. Giet de bouillon en wijn er al roerend bij. Voeg de champignons, het uitgebakken spek en het laurierblad toe. Breng het mengsel in aan de kook. Voeg de kip toe als de saus kookt en laat het geheel garen. Voeg tijm, rozemarij, zout en peper toe.