Gezond eten

Vlees past in een gezond eetpatroon, vooral vanwege de eiwitten, vitamines en mineralen. Vlees kan ook veel verzadigd vet bevatten, behalve de magere varianten. De
aanbevolen hoeveelheid eiwitrijke producten is 100 tot 125 gram per dag, maar een dagje zonder vlees kan gemakkelijk.

Let op met het eten van rauw, rood en verbrand vlees, want dit kan gezondheidsrisico’s opleveren. Dieren worden voor de slacht gecontroleerd op dierziekten. Vlees in de handel is veilig.

Van alle vleessoorten heeft kippenvlees het minste invloed op het klimaat, rundvlees het meest. Bij diverse productiemethoden wordt rekening gehouden met dierenwelzijn. Sommige dieren hebben meer daglicht en ruimte gehad dan andere dieren. Aan keurmerken is te zien hoe het dier heeft geleefd. De toenemende vraag naar vlees leidt tot ontbossing, meer land- en watergebruik en het verdwijnen van regenwoud, vooral in Brazilië en Argentinië.