Achtergrondinformatie

In de zomer van 1953 startte Jan Moolenaar zijn gloednieuwe slagerij  aan de Kronenburgerstraat in Huizen. Het was een zware tijd. Het vee werd levend ingekocht en op maandag zelf geslacht.  Daarnaast werden diverse vleeswaren zelf gemaakt.

In 1953 kwam de enige zoon, Jacob, in het bedrijf en naast zijn 7 zusters bracht ook hij de bestellingen rond en verleende hand- en spandiensten in deze naoorlogse tijd. In 1966 nam, Jacob het bedrijf van zijn vader over en werd deze verbouwd. Er werd toen al jaren niet meer zelf geslacht. Het vlees werd betrokken van het abattoir uit Bussum. In 1978 volgde een tweede verbouwing. De zaken gingen goed.

 

Dit is jaren zo gebleven en in 1994 besloot Jacob de slagerij te verkopen aan Jan van der Roest, ook een slagerszoon. Daarmee veranderde ook de naam. Slagerij “De Kroonburger” was ‘geboren’.

De tijden waren echter veranderd en de dat bleef in het bedrijf niet onopgemerkt. Na een rigoureuze verbouwing zette Jan het vernieuwde bedrijf in het ‘oude jasje’ voort. Diverse vleeswaren zijn nog steeds van eigen hand, rundvlees word weer levend ingekocht. Het varkensvlees wordt ingekocht onder milieukeur. Dat betekend dat er meer ruimte is voor de dieren en er op hun welzijn wordt gelet. Ook krijgen ze voer dat beter is voor het milieu. De laatste jaren leggen wij ons ook toe op catering en partijen.

We heten u van harte welkom in onze winkel.

Jan van der Roest